Sudionici Ljetne škole biologije i kemije
Sudionici Ljetne škole biologije i kemije

Press konferencija u Zadru

18. svibnja 2016. godine, u prostoru Gradske lože na Narodnom trgu u Zadru, održana je press – konferencija u povodu Ljetne škole biologije i kemije u sklopu projekta Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike.

Prisutne je najprije pozdravio ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra koja je i domaćin Ljetne škole, profesor Rade Šimičević. Nazočnima se obratio i profesor Nenad Polondak, ravnatelj Gornjogradske gimnazije, a program Ljetne škole predstavila je voditeljica projekta, profesorica Magdalena Radočaj. Profesorica Radočaj predstavila je I dosadašnje aktivnosti među kojima su četiri održane edukacije za nastavnike i stručne suradnike partnerskih škola, Proljetna škola matematike i fizike u Senju, studijski posjet u Europski institut za nuklearna istraživanja CERN, dvije održane press – konferencije. Profesorica Radočaj najavila je i preostale projektne aktivnosti, među kojima su posjet znanstvenom centru Kopernik u Varšavi; EEE (energija, ekologija, engleski) škola u Zagrebu; završna press-konferencija u Zagrebu; nabava nove, suvremene opreme za partnerske škole za provedbu nastave iz prirodoslovnih predmeta; finaliziranje novih fakultativnih kurikuluma iz matematike, fizike, biologije i kemije te interdisciplinarnog predmeta EEE (energija, ekologija, engleski).

Press konferenciji su prisustvovali predstavnici lokalnih medija, uzvanici iz obrazovnih i kulturnih institucija grada Zadra te 30 sudionika Ljetne škole – učenici i njihovi profesori mentori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *