Predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje te partnerskih institucija
Predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje te partnerskih institucija

Početna press – konferencija u Gornjogradskoj gimnaziji

22 travnja. 2016. održana je početna press- konferencija u Gornjogradskoj gimnaziji na kojoj je predstavljen projekt „Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike – suvremena nastava za izazove tržišta“.

Upravo na Dan planeta Zemlje predstavljen je projekt kojim se unapređuje nastava iz područja prirodoslovlja, a jedan od novih fakultativnih predmeta učenicima će promovirati i ekološke teme.

Ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prisutne je pozdravila dr.sc. Verica Batur, voditeljica Odjela za gimnazije, umjetničke škole i učeničke domove, rekavši da Ministarstvo podržava inicijativu te da projekt promiče izbornost gimnazijskog programa i izvrsnost mladih, što obogaćuje njihov život i utječe na razvoj cjelovite osobnosti.

Prof. Nenad Polondak, ravnatelj Gornjogradske gimnazije, zahvalio je na podršci prisutnim predstavnicima Ministarstva, Agencije za odgoj i obrazovanje i Uredu za obrazovanje Grada Zagreba te partnerskim organizacijama. Posebno je pohvalio rad nastavnika i profesora partnerskih organizacija koji svojim angažmanom razvijaju nove fakultativne kurikulume iz STEM područja te novi interdisciplinarni predmet EEE – Energije, ekologija, engleski.

Da je osuvremenjivanje nastave jednako aktualno i na visokoškolskim ustanovama rekao je prof.dr.sc. Bruno Zelić, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu koji provodi nekoliko projekata s istim ciljem i trenutno surađuje s još dvije srednje škole.

Prof. Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra koja je partner na projektu istaknuo je važnost projekta za učenike, za njihov budući doprinos u STEM područjima, kao i ulogu zaštiti planeta Zemlje.

Prof. Magdalena Radočaj, nastavnica matematike i voditeljica projekta, predstavila je aktivnosti u narednom razdoblju među kojima su Proljetna škola matematike i fizike u Senju, Ljetna škola biologije i kemije u Zadru, EEE škola u Zagrebu, studijska putovanja u znanstveni centar CERN u Ženevi te znanstveni centar Kopernik u Varšavi, kao i nabava nove, suvremene opreme za partnerske škole i dodatna usavršavanja nastavnika.